Kohv espressomasinale

Black Crow White Pigeon kohvist
Oled kunagi mõelnud, milline lugu peitub kohvitassikese taga? Black Crow White Pigeon, üks KohviSemu enda tootesarjadest, keskendub erakordsetele lugudele, mis peituvad erikohvide taga. Selle loo peategelased on must vares ja valge tuvi, kes viivad sind seikluseni, mille teel kohtab nii sügavaid kui ka helgemaid maitsenoote. Selle tootesarja igal kohvil on oma peatükk, nummerdatud 1-st 24-ni. Alusta oma seiklust mistahes peatükist ja vaata, kuhu sa välja jõuad! Parim osa: sina oled selle loo kangelane. Sinu valitud pruulimismeetod otsustab, milliseid maitseid saad tunda ning seetõttu on iga tass kohvi erinev.Black Crow White Pigeon specialty coffee
Kohv on miljonite inimeste igapäevane kaaslane, mistõttu on iga KohviSemu kohv loodud sobima sinu igapäevase rutiiniga. Caprisette viib sind maheda seikluseni, Parallel sisaldab selgelt defineeritud maitseid… Kui sa aga otsid midagi uut ja põnevat, siis Black Crow White Pigeon specialty kohv on ideaalne valik. Ükskõik, kas oled kohvimaailmas uus või juba kogenud ekspert, võid uskuda, et see tootesari valmistab kõrgeima kvaliteediga joogid. Black Crow White Pigeon specialty kohv on valmistatud specialty araabika kohviubadest ning seda ei segata teistega, tagamaks, et igas kohvis tulevad esile selle erilised maitsed. Parima maitsekogemuse jaoks soovitame iga tassikest nautida au naturel, ilma midagi sinna juurde lisamata. Specialty coffee moodustavad vaid 10% kogu maailma kohvitoodangust. Neid kohvisid hindab Specialty Coffee Association ühing ülimalt range skaala alusel. Iga Black Crow White Pigeon kohv on skoorivahemikus 80 kuni 88. See on vägagi kõrge skoor: specialty-kohvide maailmas tähendab skoor vahemikus 85 kuni 88 suurepärast kvaliteeti, skoor vahemikus 80 kuni 84.99 on väga hea. Mida kõrgem skoor, seda muljetavaldavam ja intrigeerivam maitse! Kui tahad avastada erinevate riikide ja kohviliikide unikaalseid maitseid, siis Black Crow White Pigeon specialty kohv pakub seda igal juhul! Valikus on nii kohvioad kui ka jahvatatud kohv erinevatele maitsetele. Igal kohvil on oma erakordne lugu: alates hetkest, mil kohvipuu istutatakse kuni hetkeni, mil võtad lonksu.Mille poolest on Black Crow White Pigeon kohv eriline?
Kõik Black Crow White Pigeon sarja kohvid on valmistatud hoole ja armastusega erakordses keskkonnas ning ainulaadsete tingimuste all. Nende maitse ja üldine kvaliteet sõltuvad pinnasest ja mikrokliimast. Lisaks, need kohvid pärinevad otseses mõttes maailma tipust–teisisõnu, erinevate riikide kõrgematest regioonidest, kus küpsemine on aeglasem ja seega saab tekkida sügavam maitse. Iga Black Crow White Pigeon specialty kohv on omaette eriline, aga pea silmas, et iga kindla regiooni või kontinendi kohvid kipuvad jagama sarnaseid omadusi:- Aafrika kohv. Etioopia, Uganda ja Marcala on erakordse kohvi keskmed. Nendes riikides kasvatatud Black Crow White Pigeon variandid on täiesti unikaalsed. Nende maitseprofiilis on tunda puuvilju, lilli, tee- või veinilaadseid maitseid ning muidugi on igal kohvil mõnus mahlane järelmaik.
- Aasia kohv on viimasel ajal muutunud populaarsemaks ning kohviturg riikides nagu Myanmar ja Vietnam on viimase mõne aasta jooksul vaikselt kasvanud, kuna regioonis tegutsevad kohvikasvatajad on pööranud tähelepanu premium-tasemel kohvile. Aasia kohvioad on tuntud oma erilise maitse poolest, mis on mõrkjas ning võib sisaldava vürtside, šokolaadi, tubaka, punase veini ja puidu noote.
- Lõuna-Ameerika kohv. Need kohvid on suurepärased selleks, et alustada oma erikohvide seiklust! Kui oled selles maailmas uus, soovitame esmalt proovida Brasiilia või Colombia variante. Sa naudid kindlasti nende tasakaalukat maitset, looduslikku magusust ja šokolaadi, pähklite ning puuviljade hõngu. Lõuna-Ameerika kohv pole üldiselt nii happeline nagu Aafrika oma ning see on mahedam kui Aasia variandid.
- Kesk-Ameerika kohv on eriline üllatus! Guatemalalt Nicaraguani - need riigid valmistavad mitmekülgseid maitseid, alates troopilistest puuviljadest kuni pähkliteni. Kõik Kesk-Ameerika kohvid on väga unikaalse maitseprofiili ja erilise iseloomuga.
Kuidas valida enda jaoks õige Black Crow White Pigeon kohv?
Erikohvide maailmas mängib rolli inimene, kes valmistab ja maitseb kohvi. Black Crow White Pigeon specialty kohv vajab oma parimate omaduste näitamiseks õiget röstiastet, töötlus- ja pruulimismeetodit.Röstiaste
Kohvimaailmas on oma kohvi valmistamiseks mitmeid viise, igaüks neist toob esile erinevad maitsenüansid. Kaks kõige populaarsemat viisi on espresso- ja filtermeetod. Ehkki Black Crow White Pigeon specialty kohv sobib mõlema meetodi jaoks, tuleb valida õige kohvi saavutamiseks sobiv röstiaste. Neile, kes naudivad tugeva maitsega espresso kohvi, pakuvad erikohvid rikkalikku ja intensiivset maitset ning unikaalseid aroome, mida ei saaks nautida madalama kvaliteediga kohvi puhul. Kui sa eelistad julgeid maitseid ja ei taha kohvile lisandeid juurde panna, vali espresso jaoks keskmine kuni tume röst. Filterkohv toob esile ubades peidetud õrnad maitsenoodid ning see on enamasti siidise, võise olemusega. Parima filterkohvi jaoks tuleks valida heledam röst.Töötlemisviis
Õige kohvi valimisel tuleb kaaluda ka töötlemisviisi. See mõjutab kohvi lõppmaitset märkimisväärselt palju. Naturaalse töötlusmeetodi puhul on ubadel rikkalik ja magus maitse. Pesumeetod toodab mahedad ja kerged maitsed, milles on selge puuviljanoot. Meeprotsess loob keskmise täidlusega kohvi, kus on puuviljade või tee maik ning anaeroobselt töödeldud kohv on eriti puuviljane ja unikaalsete eksootiliste maitsetega.Kohvivalmistusviis
Ühe kriteeriumina tuleb arvestada oma eelistatud pruulimisviisi. See võib esile tuua kohvis erinevad nüansid ning pakkuda seega erinevaid maitseelamusi. Heleda röstiga kohvid on täiuslikud tassis või filtermeetodiga valmistamiseks, sh filterkohvimasina, presskannu, Chemexi, AeroPressi või isegi cold-brew kohvikannu jaoks. Need meetodid võivad olla küll kõik erinevad, kuid tulemuseks on alati kiire tassike kohvi, millel on sügavad maitsed ja tugevad aroomid. Keskmise kuni tumeda röstiga kohvioad on täiuslikud täisautomaatse kohvimasina, espressomasina või mokakannu jaoks. Nende seadmete korral on erikohvil happeline hõng, aga mitte selline happelisus, mida sa tahaksid vältida. Ainult kõige kõrgema kvaliteediga kohvil on selline happeline hõng, mis meenutab veini või troopilisi puuvilju.Must või valge?
Vaata selle kohvisarja maitsevalikuid: nagu näed, on valikud mitmekülgsed. Enne kui langetad aga otsuse, kaalu selle pakendit. Puuviljased, lillelised, marjased kohvid on valges pakendis, samas aga sügavamad šokolaadised maigud on mustas pakendis. Pakendil olevad numbrid (1, 2, 3... 24) täidavad kahte rolli: ühest küljest on need justkui raamatu peatükid, teisalt aga aitavad need sul meeles hoida, milline oli su lemmik, et saaksid järgmine kord sama haarata.Vajad abi?
Kui sa pole kindel, milline Black Crow White Pigeon specialty kohv sulle sobib, uuri lähemalt meie kohviliikide valikuid. Võta meiega julgelt ühendust telefoni või meili teel–meie nõustajad on alati valmis aitama! Võid külastada ka meie füüsilisi kaupluseid, kus me anname sulle nõuandeid ning kostitame sind ka maitsva tassikesega.Caprisette kohvist
Siin on vihje, kuidas avastada oma lemmik kohvimaitse: kas oled proovinud Caprisette kohvisarja, mis on armastatud juba miljonite poolt? See tootesari, mis on loodud just nimelt meie, KohviSemu, poolt, on ülipopulaarne ning kord, kui seda proovid, saad aru, miks see nii on! Ükskõik, kas otsid rikkalikku espressot või koorest lattet, need ainulaadsed kohvid on röstitud täpselt sinu lemmikretseptide jaoks. Liitu miljonitega, kes on juba selle kohvi andunud austajad–oleme veendunud, et ka sulle meeldib see!Caprisette kohv ja selle segud
Kuidas saavutada täiuslik tass kohvi? Me usume, et selle taga peitub eksperimenteerimine ning just selle jaoks sobivad imeliselt KohviSemu kohvisarjad. Black Crow White Pigeon erikohvid tutvustavad sulle erinevaid maitseprofiile, samas kui Parallel toob sinuni premium-kvaliteedi… Ja Caprisette kohvisari ja selle mitmekülgsed maitsed on just õiged igapäevase kohvitassikese jaoks. Kõigele lisaks sobivad need kohvid hästi täisautomaatse kohvimasinaga ning isegi otse tassi sisse valmistamiseks või presskannule, mokakannule ja filterkohvimasinale (küll aga mitte manuaalsete filtermeetodite jaoks). Caprisette sari sisaldab unikaalseid maitseid. Piimasõprade jaoks on loodud “Crema”, mis on olnud meeletu hitt kohe pärast selle loomist. Nende jaoks, kes eelistavad looduslikult magusat kohvi, on loodud “Dolce Vita”. Need, kes tahavad nautida kohvi ilma kofeiiniga kaasneva efektita, naudivad kofeiinivaba “Lullaby Decaf” kohvi. Proovida tasub ka “Fragrante” ja “Belgique” segusid: “Fragrante’, sarja esimene segu, on olnud pikka aega kohvisõprade lemmik oma Brasiilia šokolaadi ja pähklite hõngu tõttu. Belgias röstitud “Belgique” on samuti olnud väga edukas. Caprisette kohv ja selle segud tulevad kohviubade kujul. Kui sul pole kodus kohviveskit või tahad kohvivalmistamist kiirendada, on sul hea meel kuulda, et saadaval on ka jahvatatud kohv. Või äkki kasutad kodus hoopis kohvikapsleid? Meil on sulle lahendus: Caprisette valikus on olemas isegi Nespresso-le sobivad kapslid.Miks valida Caprisette kohv?
Miks on Caprisette kohv armastatud miljonite poolt? Vastus on lihtne: see ühendab endas kvaliteedi ja hea maitse. Kõik oad on röstitud parimates Euroopa röstikodades, mis garanteerib maksimaalse värskuse. On selge põhjus, miks see kohv on saanud nii palju häid arvustusi ja viie tärni hinnanguid!- Kõrgeimad kvaliteedistandardid. Alates farmist kuni tassi jõudmiseni: oskuslikud professionaalid töötavad kõvasti, et tagada parim võimalik kvaliteet. Kohvifarmerid korjavad, töötlevad ja sorteerivad ube hoolikalt ning röstikojad kasutavad oma oskuseid, et tuua igas kohvis esile selle unikaalsed omadused.
- Röstitud parimates röstikodades. Caprisette kohvioad on röstitud Euroopa parimates röstikodades Itaalias, Belgias, Hollandis ja Leedus. Iga riik annab oma panuse unikaalsete traditsioonide ja maitseprofiilide näol.
- Värskus. Caprisette kohvioad on röstitud väikestes kogustes, et hoida neid eriti värskena. Sedasi saame kontrollida kogu protsessi iga sammu. Tulemuseks on mitte lihtsalt värske kohv, vaid õrnad looduslikud maitsed, mis tulevad esile vaid siis, kui kohv on röstitud õigesti.
- Sobib kõikidele retseptidele ja valmistusviisidele. Caprisette kohv maitseb imeliselt nii mustalt kui ka piimaga või teiste lisanditega. Oleme valinud välja parimad kohviliigid ja kohandanud röstimisprotsessi veendumaks, et kohv maitseb imehästi nii täisautomaatses kohvimasinas valmistades kui ka filterkohvimasinas, presskannu või mokakannuga valmistades või sisuliselt mistahes teisel meetodil kohvi valmistades.
Milline valida?
Caprisette kohv on saadaval üheksa seguna, mis on valmistatud erineva röstiastmega ubadest. Mida see peaks aga tähendama? Nimelt, tumeda röstiga Caprisette kohvioad sobivad pigem intensiivse espressokohvi jaoks, samas kui keskmise või heleda röstiga Caprisette kohvioad valmistavad õrna filterkohvi. Nagu aga mainisime, siis see tootesari on röstitud nii, et see sobib kõikidele meetoditele. “Caprisette Fragrante” Brasiilia kohviubade segu, kus on keskmise-tumeda röstiga oad (80% araabika ja 20% robusta), mis sobib traditsioonilise kohvimaitse austajatele. Aroomis on kerge pähklivõi hõng, maitses peitub aga piimašokolaadi noote. Pärast kohvi joomist jääb suhu veel kerge kreeka pähklite järelmaitse. “Caprisette Belgique” Brasiilia ja Hondurase kohvi segu (80% araabika ja 20% robusta), mis sobib traditsioonilise maitse austajatele. Sellel on keskmine-hele röst, intensiivne aroom ja täidlane olemus. Järelmaitses on kerge tumeda šokolaadi ja magusa karamelli hõng. “Caprisette Crema” See unikaalne Brasiilia ja Uganda kohvide segu ühendab endas keskmise röstiga araabika (80%) ja robusta (20%). Naudi karamelli, mõru šokolaadi ja pähklite hõngu igas lonksus. Ideaalne cappuccino või latte jaoks. Piima pole aga vaja lisada: selle magusad noodid on tuntavad ka musta kohvi joomisel. “Caprisette Royale” See Brasiilia, Mehhiko, Uganda ja India kohvide segu ühendab endas keskmise röstiga araabika (80%) ja robusta (20%) oad. Šokolaadi rikkalik magusus, kuivatatud puuviljade hõng ja marjade õrn maitse loovad unikaalse maitseelamuse. “Caprisette Italiano” Otse Itaalia röstikojast pärit kohv on 100% araabika ning ühendab endas käsitsi korjatud ja keskmise röstiga kohvi Brasiiliast, Mehhikost, Indiast ja Etioopiast. See on tõeline pai sinu maitsemeeltele: selles peituvad karamelli, gurmee-likööri ja rikkaliku kakao hõng. “Caprisette Dolce Vita” Oleme käsitsi korjanud kõige magusamad Brasiilia kohvioad ning valinud nende jaoks keskmise rösti, et tuua esile ubade loodusliku magususe. Seda 100% araabikat juues tunned piimašokolaadi, karamelli ja mandlite maitsenoote. “Caprisette Professional” Need Brasiilia ja Hondurase 100% araabikaoad sobivad õrna maitse austajale. Keskmise-heleda röstiga ubades on marjade ja karamelli hõng, mida täiendab kerge tume šokolaad. “Caprisette Intenso” See keskmise röstiga segu sisaldab endas Brasiilia ja Vietnami kohvide segu, kus on araabika (45%) ning robusta (suisa 55%!) oad, seega saad sellest kohvist oodatud energiasööstu. Selles on peidus tumeda šokolaadi, röstitud pähklite ja kerge vürtsikuse hõng, mis jätab sind alati soovima rohkem kohvi. “Caprisette Lullaby Decaf” See kofeiinivaba kohv on keskmise-tumeda röstiga ning sisaldab kõige peenemaid Brasiilia, Guatemala ja India araabika ning robusta kohviube. Sellel on eriti mahe maitse, milles võid tunda india pähklite, kakao ja puidu hõngu. Keeruline otsust langetada? Caprisette kohv on saadaval ka kohvikomplektina, et saaksid proovida mitut maitset korraga! Komplektid on saadaval ka kinkekarbis ja kaunilt pakendatult.Sul on küsimusi? Meil on vastused!
Sulle pakuvad huvi ka teised kohvid? KohviSemu tiim on alati valmis sind abistama ja suunama täiusliku kohvi poole. Võta meiega ühendust meili või telefoni teel või veelgi parem - tule hoopis meie kauplusesse kohapeale, et vestelda värske kohvi kõrval!Parallel kohvist
Alusta seiklust erinevatesse kohvikasvatuse piirkondadesse otse oma kodumugavusest tänu KohviSemu kohvisarjale Parallel. Meie ühe päritoluga kohvisegud, mis on pühendatud erinevatele kontinentidele–Aafrikale, Aasiale ja Ameerikale–avaldavad, mille poolest on iga kontinendi kohvioad erilised. Avasta uued maitsed ning koge, kui erinevalt võib sama kohv maitseda olenevalt valmistusviisist. Parallel kohv muudab iga lonksu uueks elamuseks.Parallel ühe päritoluga kohv: mis muudab selle eriliseks?
Me tahtsime teha enamat, kui lihtsalt kohvi müüa, seega lõime päris omaenda KohviSemu kohvisarja. Meie Black Crow White Pigeon, Caprisette ja Parallel tootesarjad näitavad meie armastust kohvi vastu ning püüdleme pidevalt selle suunas, et tuua sulle erakordseid maitseid. Parallel kohv on erakordne ühe päritoluga kohvisegu, mis on inspireeritud kahe maailma parimatest omadustest. Enamus kohvisid on kas segud või specialty coffee, aga me lõime midagi uut–premium-segu, mis tutvustab sulle kindla kohvikasvatuspiirkonna maitseid. See on justkui kesktee segude ja erikohvide vahel. Kui tahad uurida kohvisegusid rohkem ja natuke pista varvast ka erikohvide maailma, on Parallel kohv suurepärane valik! Sulle meeldivad kindlasti meie 100% araabika segud: need on mitmekülgsed ning valikus on nii kohvioad kui ka jahvatatud kohv. Meie Parallel kohv on röstitud nii, et see sobib kõikidele valmistusviisidele: olgu sul filterkohvimasin, espressomasin või valmistad kohvi niisama tassi sisse. Olenemata sinu eelistusest saame sulle rõõmu valmistada–vali oma lemmik maitsenoot, mis oleneb sellest, milliselt kontinendilt oad pärit on.Kohv erinevatest piirkondadest
Kas oled kunagi kuulnud kohvivööndist? See on tsoon, mis jookseb horisontaalselt mööda troopikariike–täpsemalt öeldes põhja- ja lõunatroopika vahel–vahemikus 25°N kuni 25°S. See alab asub ekvaatori lähedal ning sinna kuuluvad osad Kesk- ja Lõuna-Ameerika, Aasia ja Aafrika riigid. Kohvivööndi riike peetakse parimateks kohvi kasvatamiseks. Sealne soe ilm, külluslik vihm ja kõrge rõhk lasevad valmistada suurepäraseid kohvisid. Just seetõttu lõimegi segud, mis on pärit just nendest kolmest piirkonnast. Mille poolest on aga kõik need kohvid unikaalsed? “Parallel 12”: Aafrika kohvide traditsiooniline hõng See araabika kohviubade segu on pärit Etioopiast ja Tansaaniast. Nende mitmekülgsete regioonide oad on kerged ja õrna troopilise aroomiga, kus võib tunda marjade, tee, puuviljade ja lillede hõngu, seda täiendamas ka kerge veinihõng. “Parallel 17”: Aasia kohvide traditsiooniline hõng Avasta araabika kohviubade segu, mis kombineerib endas India ja Paapua Uus-Guinea kohvioad. Selles pikantses kohvis on tunda kakao, nelgi ja kuivatatud puuviljade hõngu. “Parallel 36”: Ameerika kohvide traditsiooniline hõng See on imeline ühe päritoluga araabika kohviubade segu, mis on pärit El Salvadorilt ja Brasiiliast! Avasta šokolaadi, pähklite, puidu ja lillede maitsehõng. Pole kindel, milline regioon sobib sinu maitsemeeltele? Sel juhul vali kohvikomplekt, kus on olemas kõik kolme kontinendi kohvid! Kui otsid praktilist ja meeldejäävat kingitust, vali Parallel specialty kohv kinkekarbis: lisaks maitsvale joogile saad kinkida sõbrale omamoodi seikluse mööda kaugeid kohvikasvatusmaid.Parallel kohvioad keskmise röstiga: kõigile kohvimeetoditele
Kohvi valmistaja ise on joogi unikaalse iseloomu avaldamise võtmepunkt. Selleks, et Parallel kohvioad saaksid välja tuua oma maitsenoodid, tuleb valida selline röstiaste ja valmistusviis, mis toob maitse kõige paremini esile. Õnneks on kõik selle sarja oad keskmise röstiga, seega sobivad need kõigile meetoditele: alates filterkohvimasinatest ja espressomasinast kuni tassi sees valmistamiseni. Keskmine röst aitab valmistada täiusliku maitse ja aroomi segu. See toob esile mõlema maailma parimad omadused: ubade looduslikud omadused ja röstimise maagia. Sedasi on tulemuseks täpselt õige maitse, kus on magus ja hapukas maitse tasakaalus. Keskmise röstiga oad on enamasti ka täpselt parasjagu happelised–vähem kui heleda rösti korral, rohkem kui tumeda rösti puhul. Keskmise röstiga kohv saavutab õrna magusa maigu ning täidab ruumi karamelli, pähklite, šokolaadi ja puuviljade nüanssidega. Selliseid ube on röstitud temperatuuril 210–220 °C ning neil on tumepruun värv, kus pole näha kohviõli jälgi. Keskmine röstiaste on eriti mitmekülgne ning sobib mitmetele erinevatele pruulimisviisidele: nii espresso kohv kui ka filterkohv, presskannukohv või hoopis tassi sees valmistamine. Parallel specialty kohv on saadaval nii ubade kui ka jahvatatud kohvi kujul. Jahvatatud kohv on mõeldud manuaalsetele filtertehnikatele, tassi sees valmistamiseks, presskannule, mokakannule ja filtermasinatele. Oad sobivad kõikidele teistele meetoditele, olgu selleks täisautomaatne kohvimasin või espressomasin.Vajad abi?
Pole kindel, milline Parallel kohv sulle sobib? Tahad teada, millised kohviliigid ja maitsed on saadaval? Meie eksperdid on valmis sind abistama otsuse langetamisel. Külasta ka meie füüsilisi kaupluseid, kus pakume sulle lisaks veel imemaitsvat kohvi!-
Kohviubade komplekt Caprisette, 6 x 250 g
39.24 € -40%65.40 € -
4.9Hinnanguga 4.87 / 5(296)
Kohvioad Caprisette Professional, 1 kg
36.90 € -
4.9Hinnanguga 4.89 / 5(71)
Kohvioad Caprisette Crema, 1 kg
35.90 € -
4.8Hinnanguga 4.84 / 5(63)
Kohvioad Parallel 17, 1 kg
39.90 € -
4.9Hinnanguga 4.92 / 5(26)
Kohvioad Caprisette Professional, 250 g
11.90 € -
5.0Hinnanguga 5.00 / 5(4)
Kohvioad Parallel 12, 250 g
11.90 € -
Jahvatatud kohv Caprisette Crema, 250 g
11.90 € -
Kohvioad Caprisette Crema, 250 g
11.90 € -
4.8Hinnanguga 4.84 / 5(810)
Kohvioad Caprisette Fragrante, 1 kg
35.90 € -
4.9Hinnanguga 4.88 / 5(513)
Kohvioad Caprisette Belgique, 1 kg
35.90 € -
4.9Hinnanguga 4.87 / 5(188)
Kohvioad Caprisette Fragrante, 250 g
11.90 € -
4.7Hinnanguga 4.67 / 5(36)
Kohvioad Caprisette Belgique, 250 g
11.90 € -
4.8Hinnanguga 4.83 / 5(167)
Kohvioad Caprisette Italiano, 1 kg
37.90 € -
4.7Hinnanguga 4.70 / 5(27)
Kohvioad Caprisette Royale, 1 kg
37.90 € -
4.8Hinnanguga 4.85 / 5(13)
Kohvioad Caprisette Intenso, 1 kg
33.90 € -
5.0Hinnanguga 5.00 / 5(1)
Kohvioad Caprisette Italiano, 250 g
11.90 € -
Kohvioad Caprisette Royale, 250 g
11.90 € -
4.5Hinnanguga 4.50 / 5(22)
Kohvioad Caprisette Dolce Vita, 1 kg
37.90 € -
Kohvioad Caprisette Dolce Vita, 250 g
11.90 € -
5.0Hinnanguga 5.00 / 5(1)
Kofeiinivabad kohvioad Caprisette Lullaby Decaf, 1 kg
37.90 € -
4.3Hinnanguga 4.33 / 5(6)
Piiratud väljalaskega kohvioad Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g
13.99 € -
4.9Hinnanguga 4.86 / 5(7)
Jahvatatud kohv Caprisette Italiano, 250 g
11.90 € -
4.0Hinnanguga 4.00 / 5(1)
Jahvatatud kohv Caprisette Royale, 250 g
11.90 € -
Jahvatatud kohv Caprisette Dolce Vita, 250 g
11.90 €
Espressomasinate kohvi kohta
Kvaliteetse kohvi austajad näevad kohvi valmistamises pigem unikaalset rituaali, mis vajab teadmiseid ja oskuseid. Oskuste ja korraliku poolautomaatse espressomasinaga saad valmistada ühte kõige imelisemat espressot, mida oled eales maitsnud. Mis puudutab teadmiseid, siis osa sellest puudutab õige kohvi valimist. Kui oled täiusliku kohvi jahil, pead teadma, millised kohvioad või kohv üleüldiselt sobib kõige paremini just siis, kui sul on kasutusel espressomasin. Kuidas sa aga tead, milline on kvaliteetne kohv? Õnneks on meil sulle varuks mitmed nipid, mis aitavad sul enesekindlalt liikuda edasi oma maitseseikluse teekonnal. Loe edasi, et teada saada, kuidas valida õige kohv oma espressomasina jaoks (ja kuidas seda ka valmistada!).
Kohv espressomasinale: milline valida?
Iga espressomasina omanik ütleb sulle, et see masin vajab teatud tüüpi kohvi. Konksukoht on sõna ‘espresso’. Espressomasinad on loodud espressomeetodi jaoks, seega tuleks valida kohv, mis sobib just sellise pruulimismeetodi jaoks. Autentne itaalia stiilis espresso on iga sellise seadme südames: kui sa tead, kuidas valmistada õiget espressot, on sinu käeulatuses terve hulk erinevaid retsepte ja maitsete eksperimente. Ükskõik, kas lased loomingul vabalt voolata või valmistada puhta espresso, soovitame valida värskelt jahvatatud oad (kõige aromaatsem tulemus tuleb alati kohviubadest, mis on jahvatatud vahetult enne kohvi tegemist!) või tumeda röstiga eeljahvatatud kohvi, mis on mõeldud espressomeetodile. Igal juhul pead portafiltri täitma jahvatatud kohviga. Võid kasutada mitmeid kohvisid—olgu selleks kohvioad, erikohv, kofeiinivaba kohv või sinu kohaliku röstikoja kohv espressomasinale. Seni, kuni see sobib espressomeetodi jaoks, ei pea sa pettuma!
Mida silmas pidada, kui valid parimaid kohviube espressomasinale?
Espressomasin vajab natuke rohkem jõupingutusi kui tavalise kohvi valmistamine: sa pead õppima selgeks teatud pruulimisreeglid, valima õige jahvatuse suuruse, tampima jahvatatud kohvi korralikult… Ehkki tõelised kohvinautlejad just seda otsivadki, algab täiusliku espresso teekond õigete kohviubade valimisest. Parima tulemuse jaoks peaksid alati valima võimalikult värske kohvi, mistõttu soovitame ube jahvatada vahetult enne kohvi tegemist. Sama oluline on aga ühtlane ja täpselt õige suurusega jahvatus: kui jahvatad oad liiga peeneks, takistab see veevoolu, samas kui liialt jäme jahvatus loob liialt vesise kohvi. Kui kavatsed osta espressomasina, on mõistlik hankida ka kohviveski selle kõrvale. Sedasi on su käeulatuses alati õige jahvatus.
Millised kohvioad aga valida? Selleks, et sa ei peaks üksi seiklema kohvimaailmas, on siin mõned kriteeriumid, mida peaksid arvestama:
Otsi sõna “ESPRESSO”. Pole suur üllatus, et peaksid espressomasinale kohvi ostes otsima sõna ‘espresso’. See peaks olema kirjas õige kohvi pakendil, selle nimes või e-poe tootekirjelduses.
Röstiaste. Arvestada tuleb ka kohviubade röstiastet. Espressomasinad valmistavad parima kohvi ubadest, millel on keskmine kuni tume röst. Heleda röstiga kohvid sobivad paremini filterkohvimasinale: need avaldavad oma maitse aeglasemalt, seega on vaja pikemat pruulimist—espresso valmib aga kiirelt. Kui sa kasutad espressomasinas heledat rösti, võib tulemuseks olla maitsetu ja liiga happeline jook.
Selleks, et muuta valik veelgi lihtsamaks, uudista KohviSemu tootevalikut. Caprisette tootesari sobib erinevatele maitse-eelistustele (sh ka piimakohvide sõpradele), samas kui eksklusiivsed kohvid Parallel ja Black Crow White Pigeon tootesarjadest on täis unikaalseid aroome ning sobivad seega hästi neile, kes tahavad avastada uusi maitseid.
Miks valida espresso kohv oma poolautomaatsele kohvimasinale?
Kohvimaailmas tähendab sõna ‘espresso’ mitut asja: nii jooki ennast kui ka valmistamistehnikat. Nii espresso meetodi jaoks mõeldud kohv kui ka pruulimismeetod ise on moodsa kohvikultuuri lahutamatud osad. Need kaks on aga praktiliselt lahutamatud: nende kahe tihe koostöö tähendab kõige peenemat maitset, imelisemat elamust ja väärtuslikumaid traditsioone. Kvaliteetne espressomasin suudab esile tuua maitsenoodid, mida poleks muidu võimalik esile tuua teiste meetodite kasutamisel.
Ehkki poolautomaatne masin on loodud espresso valmistamiseks, on see retsept paljude teiste jookide alus: saad valmistada piimajooke, maitsestada kohvi siirupiga jne. Õigete ubade valimine ja espressotehnika viimistlemine on iga kodubarista teekonna algus: kui need osad on selged, saad valmistada sõpradele ja perele imemaitsvaid kohvijooke.
Specialty coffee espressomasinale: kuidas valida õige?
Ehkki tumeda röstiga kohvisegud on suurepärased iga espressomasina omaniku jaoks, väärivad uurimist ka erikohvid ehk specialty-kohvid. Specialty kohvi valikute seas on ühed kõige kõrgema kvaliteediga kohvid, mis vastavad ka kõige nõudlikumale maitsele. Selleks, et leida õige specialty coffee, mille jaoks on su espressomasin just õige, järgi neid kriteeriumeid:
Röstiaste. Kui uurid müügil olevaid erikohvi variante, tuleks espressomasina omanikuna arvestada eriti just röstiastet ja soovitatud pruulimismeetodit. Nagu eelnevalt mainitud, siis heleda röstiga kohv espressomasinale võib valmistada liialt happelise joogi, seega on parim valik keskmine kuni tume röst.
Isiklik maitse. Erinevalt kohvisegudest, mis on pisut tasakaalukamad, on specialty coffee julgema ja eksootilisema maitsega. Kui sa oled espresso või tavalise musta kohvi fänn, sobivad erikohvid sulle hästi, ent kui sa eelistad piimakohvisid, on mõistlikum valida segud.
Kui tahad proovida specialty coffee, soovitame uudistada KohviSemu enda Black Crow White Pigeon erikohvi tootevalikut. Need on röstitud nii, et espressomasinad ongi just nende kohvide jaoks täiuslikud. Parallel kohvisegud on samuti väärt uurimist. Need on loodud kohvisõpradele, kes tahavad uurida erinevate kohvipiirkondade maitseid ning valikus on mitmeid võimalusi: “Parallel 12” esindab Aafrika kontinenti, “Parallel 17” keskendub Aasia maitsetele ning “Parallel 36” toob esile Ameerika maitsed.
Milline jahvatuse suurus valida espresso jaoks?
Isegi, kui valid täpselt õigesti röstitud kohvioad, võib sinu espresso maitse ja tekstuuri ära rikkuda vale jahvatuse suurus. Espressomeetod nõuab eriti peenet jahvatust. See peaks meenutama suhkru või soola tekstuuri: sellisest jahvatusest saab vesi kergelt läbi minna, luues tulemuseks rikkalikud maitsed ja intensiivse aroomi. Samas aga ära jahvata kohvi liiga peeneks–kui teed seda, võib tulemus olla liiga mõru, sest vesi voolab läbi liiga aeglaselt. Liialt jäme jahvatus tähendab aga seda, et vesi voolab kohvist läbi liiga kiiresti, mistõttu on kohv vesine ja lahja. Tasakaal on äärmiselt oluline: kui saavutad õige tasakaalu, on ideaalne espresso sinu käeulatuses.
Kui sa ei taha iga kord kohviube värskelt jahvatada, siis on sulle mõeldud meie jahvatatud kohvide valik. Tänu uuenduslikele pakendamistehnikatele suudab jahvatatud kohv espressomasinale säilitada oma maitse ja aroomi palju kauem. Hermeetiliselt suletud pakendid kaitsevad kohvi õhu ja niiskuse eest, seega saad nautida värske kohvi eeliseid muretult.
ESE kohvitabletid espressomasinale
Oleme juba rääkinud värskelt jahvatatud ubade eelistest–sel juhul on aga pruulimine aeganõudvam. Kiire elutempoga kohvisõprade jaoks on meil hea uudis: selleks on kohvitabletid, mis on loodud selleks, et valmistada espressot kiiremini ja lihtsamalt. ESE (Easy Serve Espresso) tablettidena tuntud kohvitabletid on sisuliselt erilised paberkotikesed, mille sees on eelnevalt äratambitud espresso kohv.
Meie tootevalik rahuldab kõiki kohvisõpru, seega leiad valikust ka hulga kohvitableteid: alates delikaatsetest maitsetest kuni rikkalike nüanssideni. Pea aga silmas, et ESE tabletid sobivad ainult vastavatele kohvimasinatele: veendumaks, et teed õige valiku, uuri masina tehnilist kirjeldust ja vali selline masin, mis laseb kasutada seda tüüpi kohvi.
Kuidas leida parim kofeiinivaba kohv espressomasinale?
Kofeiinivaba kohv espressomasinale on viimasel ajal muutunud populaarsemaks ning seega leidub aina rohkem tootevalikuid. Kui sa oled arvanud, et kofeiinivaba kohv ei sobi espressomeetodi jaoks, siis las me kinnitame sulle, et see sobib absoluutselt. Kui tahad teada, mida sinu espressomasin nõuab kofeiinivaba kohvi valimisel, siis tegelikult on valik lihtne: kasuta sama kriteeriumit, mida tavaliste kohviubade valimisel. Veendumaks, et kõik maitsed on säilinud, vali kofeiinivabad kohvioad, millel on keskmine kuni tume röst. Pea meeles, et parim kohv espressomasinale on aga alati see, mis on valmistatud värskelt jahvatatud ubadest!
Kui otsid eriti aromaatset ja delikaatset kohvi, soovitame valida KohviSemu enda Caprisette kohvide hulgast Lullaby Decaf kohvisegu: selles on segatud araabika ja robusta kohvioad, mis on pärit Brasiiliast, Guatemalalt ja Indiast. Maiasmokad võivad nautida Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kohvi, milles on kirkad šokolaadi ja karamelli hõngud.
Maksimaalne mitmekülgsus: kohvikomplektid espressomasinale
Kui sa ei taha end piirata vaid ühe maitsega, siis kohvikomplektid on hea valik. KohviSemu valikus on hulk selliseid komplekte, millega saad iga päev nautida erinevat kohvi! Kui oled juba leidnud aga oma lemmiku ja ei taha rohkem eksperimenteerida, on meil sulle hea uudis: meil on ka mitmeid komplekte, mis koosnevad samast kohvist. Lihtsalt lõõgastu–sul ei saa kohv enam eales otsa! Kohv espressomasinale ja selle komplektid on ideaalsed neile espressomasina omanikele, kes on alles avastamas oma isiklikku maitset. Veendu, et järgid samu kriteeriumeid ning sa ei pea pettumust tundma!
Araabika kohvioad espressomasinale
Paljud inimesed küsivad meilt, millised kohvioad sobivad paremini espressomasinale: Arabica või robusta? Arabica oad kipuvad olema õrnema maitse ja madalama kofeiinitasemega. Selline kohv espressomasinale on tihtipeale magusam, puuviljasem ja kergelt happeline. KohviSemu tootevalikus on hulk 100% Arabica valikuid, mis sobivad nii õrna espresso kui ka maitsva piimakohvi jaoks. Arvesta kindlasti ka araabika kohviubade maitsenootidega: vali kas kõrgema või madalama happelisusega kohv, olenevalt oma maitse-eelistusest.
Robusta kohvioad espressomasinale
100% robusta on väga haruldane: sellel on väga intensiivne maitse ja see sisaldab kaks korda rohkem kofeiini võrreldes araabikaga. Enamasti segatakse robusta araabikaga: sedasi on tulemus tasakaalukas. Kui valid Arabica ja Robusta segu, on joogis ka natuke rohkem kofeiini. Sellel on tõenäoliselt ka kerge mõru maik. Muide, Arabica ja robusta segud sobivad hästi piimakohvide jaoks, luues tulemuseks palju täidlasema maitse.
Sul on küsimusi?
Kas mõni küsimus jäi vastuseta? Võib-olla on sul keeruline valida erinevate kohviliikide seast? Meie nõustajad on alati valmis aitama sul leida endale sobiva valiku! Tule ja külasta ka meie füüsilisi kaupluseid: pakume sulle maitsvat kohvi ja juhendame sind selle osas, milline kohv espressomasinale sobib just sinu maitsele.