See kohv on valmistatud absoluutselt unikaalsel viisil – see on fermenteeritud koos virsikuga. Seetõttu on see nimetatud suisa 2024. aasta värvi Peach Fuzz järgi. Kas sa oled üks neist, kellel on raske reaalselt tunda neid maitsenüansse, mis on kohvipakile märgitud? Võid meid aga siinkohal uskuda: see kohv on kohe kindlasti erand. Oma erilise valmistusmeetodi tõttu avaldab see kohv valmimisel virsikute, eksootilise mango ja magusa karamelli maitsenoodid. Sellise joogi rüüpamisel hakkad mõtlema, kas sa päriselt jood üldse kohvi!
See piiratud väljaande kohv on meieni jõudnud suisa Colombia Huila regioonist, kus asub “Monteblanco” kohviistandus. Istanduse omanik Rodrigo Sanchez on katsetanud erinevaid lahedaid meetodeid juba aastaid, otsides tõeliselt imelisi maitseid. Ta on saavutanud ka hulga edu: Rodrigo tööd on tunnustatud mitmete auhindadega!
Unikaalne töötlemisviis: fermenteeritud virsikutega.
Kohvi töötlemine puuviljadega koos on võrdlemisi uudne meetod, mis on köitnud juba tuhandete kohvisõprade uudishimu ja on toonud mõnusaid maitseid sadadele uudistajatele. Kuidas seda aga tehakse?
Rodrigo Sanchez on selle konkreetse segu jaoks valinud välja Bourbon ja Caturra araabika oad, sest need on naturaalselt magusad ja erksad. See magusus loobki täiuslikud tingimused erinevatele mikroorganismidele nagu lactobacillus ja saccharomyces cerevisiae, mis aitavad fermentatsiooniga.
Enne töötlemise alustamist segatakse need mikroorganismid (mis saadakse istanduses kasvavatest kohvitaimedest) virsikute, troopiliste puuviljade ja puuviljanektariga. Sellel segul lastakse fermenteerida 8 päeva, kuni saavutatakse õige Brixi kraadide kontsentratsioon ning vajalik pH-tase.
Seejärel segatakse hoolikalt käsitsi korjatud kohv nektariseguga ja hoitakse suletud mahutis 150 tundi. Samal ajal jälgitakse Brixi kraade ja pH-taset, tagades õiged tingimused magusate troopiliste puuviljade maitsete tekkimiseks.
Lõpuks lähevad kohvioad päikesekuivatamisele, kuni saavutatakse täiuslik niiskustase: 10-11%. Seejärel on oad röstimiseks valmis!
*****
Riik | Colombia
Regioon | Huila
Istandus | “Monteblanco”, haldaja Rodrigo Sanchez
Kõrgus | 1730 m
Araabika variandid | Bourbon, Caturra
Protsess | Pestud, virsikuga fermenteeritud
Röstiaste | Keskmine
Maitsenüansid | Virsik, mango, karamell
Soovitatud valmistusviisid: kõik käsivalmistusmeetodid (V60, Chemex jms), võib teha ka otse tassi.
Koostis: röstitud jahvatatud kohv.
Hoiustamine: hoia suletult pimedas, kuivas ja jahedas kohas.
Merilin
Teised sarnased kohvid on enamasti minu jaoks liiga happelised, aga see on väga õrn, tunned isegi väga kerget mõru maitset.
Liisa P.
Puuviljane ja lõhnarohke! Pole isegi kohvi kõrvale maiustusi vaja, see on piisavalt magus juba ise.
Toomas
Kõik peaksid seda proovima, unikaalne kogemus
Maria
Appiiii, sa päriselt tunned seal virsikuid!!!!!! Kasutasin presskannu, mu kogu kodu lõhnab nagu puuviljad