P.
T.
Min.
Sek.
Presskannud (mida kutsutakse ka cafetière’ks) on ühed maailma kõige populaarsemad kohvitööriistad. See pole mingi üllatus – presskannu kasutamine on imelihtne ning tulemuseks on erakordsed maitsed. Kui tahad imelist rikkalikku kohvi, siis presskannukohv on täiuslik – ja sa ei pea reisima Prantsusmaale selle nautimiseks! Kas aga presskann (French press) on ainus, mida sa vajad sellise joogi valmistamiseks? Maitsed on ju ikkagi peidus kohviubades. See tähendab, et esimene samm imelise presskannukohvini on leida õige presskannukohv selle meetodi jaoks.
Presskannude fännid kipuvad eelistama loomulikku kohvimaitset: see tähendab julget, täidlast ja rikkalikku kohvi. Kui ka sina naudid sellist klassikalist kohvi ja sul on kodus presskann, on parim valik keskmise röstiga 100% arabica või araabika ja robusta segu. Keskmise röstiga kohv on looduslikult üsna õline, rikkalik ja maitsekas ning just seda vajab üks korralik cafetière kohv. Need, kes otsivad veelgi suuremat maitsete skaalat, peaksid proovima erikohvi. Erikohvid on tuntud oma sügavate maitsete poolest, sobides seega suurepäraselt presskannumeetodi jaoks. Eksperimenteeri ja proovi erinevate maitsetega, et leida endale sobiv presskannukohv – olgu selleks kohvioad, erikohv, jahvatatud kohv, kofeiinivaba kohv või hoopis kohalikult röstitud oad!
Presskann (French press) on üks kõige mitmekülgsemaid kohviseadmeid. Neid kohvikanne on ülilihtne kasutada, seega pole vaja erilisi oskuseid maitsva kohvi valmistamiseks. Mida sul on aga vaja parimate maitsete saavutamiseks on värskelt jahvatatud kohvioad. Võid oma presskannu jaoks valida mitmesugused kohvioad: hästi sobivad nii heleda, keskmise kui ka tumeda röstiga kohvid.
Sinu valik sõltub sellest, millist maitset sa soovid saavutada. Tumeda röstiga kohvioad lisavad joogile mõru, suitsuse ja pikantse maitse, samas keskmine ja hele röst on kergemad, magusamad ja puuviljased. Lisaks röstiastmele arvesta ka jahvatuse suurust: parim valik on keskmine kuni jäme jahvatus. Selline kohv loob eriti rikkaliku joogi, kus on erksad maitsenoodid.
Presskannu omanikud võivad proovida Caprisette kohvivalikut: nende delikaatsed õrnad maitsed sobivad nii musta kohvi kui ka piimajookide jaoks. Erikohvi sõbrad võivad nautida aga Black Crow White Pigeon sarja: see on loodud selleks, et saaksid luua kodus omaenda erakordse kohviloo.
Presskannukohv on tihtipeale peetud teistest paremaks–ja seda hea põhjusega! Kui valmistada kohv cafetière abil, avaldab see kõige peenemad maitse- ja aroominüansid. Parima maitseelamuse jaoks soovitame alati presskannu omanikel proovida specialty kohvi. Miks nii? Kui valmistada specialty presskannukohv, on tulemus julgema aroomi ja kõige rikkalikuma maitsega.
Ilmselt oled uudishimulik selle osas, milline erikohv valida. Sa ei pane kindlasti mööda, kui valid Black Crow White Pigeon tootesarja hulgast. Need kohvid lasevad sul hüpata maailma parimate maitsete maailma, tuues sinuni üllatuslikud maitsenoodid–võta lihtsalt selline variant, mis sulle huvi pakub!
Oleme juba maininud, et presskannukohvi jaoks on parim kasutada värskelt jahvatatud kohvi. Muidugi mõistame, et ubade jahvatamine enne kohvi tegemist ei pruugi alati olla võimalik. Sellisel juhul on parim valik jahvatatud kohv KohviSemu tootevalikust. Kui otsid õiget varianti, arvesta jahvatuse suurust: presskannu jaoks on parim keskmise kuni jämeda jahvatusega kohv. Sellise jahvatusega saad kõige rikkalikuma ja ühtlasema maitse. Võid muidugi ka eksperimenteerida, kuid pea meeles, et mida peenem jahvatus, seda pikantsem ja intensiivsem on maitse.
Kui tahad otsingut kiirendada, võid uurida Caprisette jahvatatud kohvi: need sobivad suurepäraselt presskannu jaoks. Kui sulle pakuvad huvi erikohvid, aga sul pole kodus kohviveskit (või sul on alati kiire!), uuri Black Crow White Pigeon valikus olevaid jahvatud kohvisid ning saa peatselt teada, kuidas maitseb maailma parim presskannukohv.
Kui sinu eelistus on kofeiinivaba presskannukohv, siis ilmselt mõtiskled, kas presskannu saab üldse kasutada kofeiinivaba joogi valmistamiseks. Meil on hea uudis: kui sul on kodus presskann, saad nautida ka kofeiinivaba kohvi. Järgi lihtsalt samu põhilisi juhiseid: vali võimalikult värsked kohvioad ning pea silmas röstiastet. Kui otsid jahvatatud kofeiinivaba kohvi, siis arvesta ka jahvatuse suurust.
Kofeiinivaba joogi nautijad võivad proovida Caprisette Lullaby Decaf kohvisegu: see on õrn ja meeldivalt magusate maitsetega. Kui otsid aga midagi eriti erilist, on meil sulle varuks specialty Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kohv. Proovi järgi–sa ei kahetse!
Maitsev presskannukohv on muidugi tore mõte–aga mis siis, kui see saab ootamatult otsa? Selliste õnnetuste vältimiseks on meil valikus mitmed kohvikomplektid. Me ei ole unustanud ka neid, kellele meeldib eksperimenteerida: meie valikus on ka mitmete erinevate kohvidega komplekte. Nüüd on mitmekülgse ja rikkaliku kohvimaitsete teekonnale asumine veelgi lihtsam!
Kaks peamist kohviliiki on Arabica ja robusta. Millise peaks aga valima presskannu omanik? Valik on lihtne: kindlapeale Arabica. Araabika sügav magus maitse on täiuslik presskannu jaoks. Selline kohv sobib ühtlasi nii musta kohvi kui ka piimapõhise joogi jaoks–just selle mitmekülgsuse tõttu sobib see hästi presskannukohvi valmistamiseks.
Võrreldes araabikaga on robusta kohvioad palju rikkalikumad ja kindlasti ka natuke mõru maiguga. Seetõttu ei leia enamasti 100% robustat. Enamasti leiad aga Arabica ja robusta segusid. Need on samuti suurepärased presskannu jaoks, eriti, kui sulle meeldib kerge mõru maik, mida täiendab rikkalik ja täidlane tekstuur. Sellised segud sobivad hästi piimakohvide jaoks, seega kui naudid selliseid kohvijooke, võid kindlasti proovida segu.
Ei ole veel kindel, milline presskannukohv sobib sulle? Mõtiskled, millised teised kohviliigid on saadaval? Meie nõustajad on alati valmis sind abistama! Võta ühendust ja abistame sind su küsimustega. Alternatiivina võid külastada ka meie füüsilisi kaupluseid: oleme valmis sind abistama kasulike nõuannetega ja pakume ka maitsvat kohvi.
Selles blogipostituses “Presskann: Populaarseim ja Universaalseim Kohvivalmistustööriist” on samuti kirjeldatud presskannukohvi.
Saad valida, milliseid küpsiseid lubad meil kasutada. Mõned neist on hädavajalikud ja neid ei saa välja lülitada.
Neid küpsiseid on vaja selleks, et meie veebileht töötaks korrektselt ning neid ei saa välja lülitada. Need küpsised ei kogu isiku tuvastamist võimaldavat infot.
Need küpsised lasevad meil optimeerida veebilehte ja näha külastajate allikaid. Selle eesmärgi jaoks kasutame Google Analytics platvormi. Kogutud andmed ei võimalda sinu tuvastamist ning me ei jaga infot ühegi kolmanda poolega. Nende küpsiste võimaldamisel saad kasutada meie reaalajas vestlust ning saad seega abi meie nõustajatelt.
Kellelegi ei meeldi reklaamid - eriti sellised, mis pole üldse asjakohased sinu jaoks. Nende küpsiste abil saame tuvastada sinu soovid ning näidata sulle vaid asjakohaseid pakkumisi. Sa näed reklaame ka siis, kui sa neid küpsiseid sisse ei lülita, kuid sel juhul ei vasta reklaamid sinu huvidele ja soovidele.