Parem kui kook – 3 magusat kohvi Harder Retseptid Jaga: Link copy Tõenäoliselt nagu sina, ei kujuta ma ette aasta kõige külmemat perioodi ilma aurava kuuma tee või kohvita. Ning peale talvisest õuest tuppa tulekut tuleb ikka aeg-ajalt pähe küsimus – mida head oma lähedastele joogiks pakkuda, mis neid ka üllataks? Selleks, et kodusoldud aeg oleks emotsiooniderohke ja et köögis inspiratsioonist puudust ei tunneks, valisin kolm kuuma ja maitsvat, magusat kohviretsepti üle maailma. Seega – lähme reisime maitsete maailmas. Avastage tõeline Iiri kohv Kui panete “iiri kohv” otsingumootorisse, saate sadu erinevaid retsepte. Kuidas ära tunda neist kõige autentsema? Võite iga kord midagi erinevat proovida, kuid kuum kohv, suhkur, koor ja selle noobli joogi essents on põhilised koostisosad, millest tõeline iiri kohv valmib. Seda serveeritakse tavaliselt sangaga klaastassis – seega sobiks ideaalselt KohviSemu cappuccino klaas. Milline siis täpselt on tõeline iiri kohvi retsept? Loe edasi ja saad teada! Vaja läheb: – Kuuma vett – 200 ml kuuma kohvi (iirlased ise eelistavad selle joogi puhul tumeda röstiga ube) – 2 teelusikatäit suhkrut (või vastavalt oma eelistusele) – Natuke iiri viski essentsi või antud jooki ennast – 2 supilusikatäit kõrge rasvasisaldusega vahukoort – Klaasist tassi või klaasi Valmistamine: 1. Vala kuum vesi tassi ja lase 2-3 minutit seista 2. Vala vesi ära ja pane asemele kohv, sega sisse ka suhkur 3. Segamise ajal lisa iiri viski või selle essents 4. Pane koor kaussi ja aja vahule (aga mitte liiga vahule) 5. Hoia lusikat valepidi tassi kohal ja vala vahustatud koor peale, nii et vaht aeglaselt kohvi pinnale kukub ja moodustab joogi pealmise kihi Itaalia bicerin kohv – kuuma šokolaadi austajatele See on traditsiooniline Torino jook, mida 16. sajandil serveeriti kuuma šokolaadi nime all. See jook valmistatakse kohalikust šokolaadist, kangest itaalia kohvist ja vahukoorest kõige peal. Muide, see on jätkuvalt populaarne jook Itaalias. Kui sina või su lähedased armastavad kuuma šokolaadi, siis peaksite kindlasti seda kohvi maitsma. Vaja läheb: – 100 ml kohvi – 100 ml kuuma šokolaadi (valmistage see tumedast šokolaadist) – 25 ml vahukoort – Näpuotsatäis šokolaadilaaste Valmistamine: 1. Kuni kohvimasin valmistab kohvi, sulatage tume šokolaad 2. Valage kuum šokolaad tassi – 1/3 tassist 3. Hoidke lusikat tagurpidi tassi kohal ja valage aeglaselt kohv peale 4. Vahustage vahukoor eraldi kausis vispli või mikseriga 5. Hoidke lusikat tagurpidi tassi kohal ja valage vahukoor üle selle, kuni see ulatub tassi ülemise servani 6. Kaunistage jook šokolaadilaastudega Bicerin meenutab kuuma šokolaadi ja viimase fännid saavad seda valmistada mõne lihtsa nipi abil, näiteks kasutades Fonte “Classic Hot Chocolate” naturaalset šokolaadipulbrit. Peate vaid segama pulbri piima või veega ning peale lisada vahukoort ja värvilisi kaunistusi. Väikestele magusasõpradele aga soovitame MoMe “Flowpack Cointreau” – mis näeb välja nagu väike kuubik pulga otsas, aga on tegelikult magusa sisuga ja Belgia šokolaadiga kaetud maiustus, mis sulab tassis kui sinna kuum piim peale valada. Vanilje, karamelli, kookose ja palju muid maitseid – leiate laiast valikust kindlasti endale sobiva. Piparmündi mocha – isegi ameeriklased teavad seda jooki “Starbucks” kohvikutekett aitas sellel mündiga joogil väga populaarseks saada. Kuid see ameerika talvemocha oma huvitavate maitsetega pakub huvi ka teiste kontinentide inimestele. Vaja läheb: – Piparmündi siirupi jaoks: – 250 ml vett – 230 g suhkrut – Veidi värskeid piparmünilehti või 1 supilusikatäis piparmündi ekstrakti – Mocha jaoks: – 50 ml espressot – 25 ml piima – 30 g magustamata šokolaadi – Vahukoort – Kaunistuseks kommitükke või šokolaadilaaste Kui teile meeldivad ebatraditsioonilised maitsed, saate omatehtud piparmündisiirupi asemel kasutada eksootilist, ettearvamatut kombinatsiooni – kurgi ja piparmündi siirupit Sweetbird “Cucumber & Mint Iced Green Tea“. See vürtsikas kombinatsioon sisaldab Aasia köögi maitseid, mis aitavad seda talvist jooki huvitavamaks muuta.