Piiratud väljalaskega kohvioad Coffee of the Year 2024 Peach Fuzz, 200 g

Saadaval meie kesklaos (e-poest ostmiseks).
Tarneaeg 1 - 3 tööpäeva *93% tellimustest tarnitakse järgmisel päeval.
Külasta meie kaupluseid

Detailid

See kohv on valmistatud absoluutselt unikaalsel viisil – see on fermenteeritud koos virsikuga. Seetõttu on see nimetatud suisa 2024. aasta värvi Peach Fuzz järgi. Kas sa oled üks neist, kellel on raske reaalselt tunda neid maitsenüansse, mis on kohvipakile märgitud? Võid meid aga siinkohal uskuda: see kohv on kohe kindlasti erand. Oma erilise valmistusmeetodi tõttu avaldab see kohv valmimisel virsikute, eksootilise mango ja magusa karamelli maitsenoodid. Sellise joogi rüüpamisel hakkad mõtlema, kas sa päriselt jood üldse kohvi!

See piiratud väljaande kohv on meieni jõudnud suisa Colombia Huila regioonist, kus asub “Monteblanco” kohviistandus. Istanduse omanik Rodrigo Sanchez on katsetanud erinevaid lahedaid meetodeid juba aastaid, otsides tõeliselt imelisi maitseid. Ta on saavutanud ka hulga edu: Rodrigo tööd on tunnustatud mitmete auhindadega!

Unikaalne töötlemisviis: fermenteeritud virsikutega.

Kohvi töötlemine puuviljadega koos on võrdlemisi uudne meetod, mis on köitnud juba tuhandete kohvisõprade uudishimu ja on toonud mõnusaid maitseid sadadele uudistajatele. Kuidas seda aga tehakse?

Rodrigo Sanchez on selle konkreetse segu jaoks valinud välja Bourbon ja Caturra araabika oad, sest need on naturaalselt magusad ja erksad. See magusus loobki täiuslikud tingimused erinevatele mikroorganismidele nagu lactobacillus ja saccharomyces cerevisiae, mis aitavad fermentatsiooniga.

Enne töötlemise alustamist segatakse need mikroorganismid (mis saadakse istanduses kasvavatest kohvitaimedest) virsikute, troopiliste puuviljade ja puuviljanektariga. Sellel segul lastakse fermenteerida 8 päeva, kuni saavutatakse õige Brixi kraadide kontsentratsioon ning vajalik pH-tase.

Seejärel segatakse hoolikalt käsitsi korjatud kohv nektariseguga ja hoitakse suletud mahutis 150 tundi. Samal ajal jälgitakse Brixi kraade ja pH-taset, tagades õiged tingimused magusate troopiliste puuviljade maitsete tekkimiseks.

Lõpuks lähevad kohvioad päikesekuivatamisele, kuni saavutatakse täiuslik niiskustase: 10-11%. Seejärel on oad röstimiseks valmis!

*****

Riik | Colombia

Regioon | Huila 

Istandus | “Monteblanco”, haldaja Rodrigo Sanchez 

Kõrgus | 1730 m

Araabika variandid | Bourbon, Caturra 

Protsess | Pestud, virsikuga fermenteeritud

Röstiaste | Keskmine

Maitsenüansid | Virsik, mango, karamell

Soovitatud valmistusviisid: kõik meetodid, sh espresso.

Koostis: röstitud kohvioad.

Hoiustamine: hoia suletult pimedas, kuivas ja jahedas kohas.

Lisainfo

Päritoluriik:

Spetsifikatsioonid

Üldised omadused

Kohvitüüp
Tootja
Päritoluriik

Mõõdud ja kaal

Kaal

Kasutamine & Hooldus

Kas see on maitsekohv?
Kas virsikutega fermenteerimine on eksperimentaalne töötlemisviis?
Kas see kohv on väga happeline?
Kuidas seda kohvi tuleks valmistada?
Kas selles kohvis on virsikute maitset tunda?

Hinnangud

5.00
5 hinnangud
100%
0%
0%
0%
0%
  1. Joosep

    Maitseb superhästi filterkohvina või jääkohvina, sobib hästi ka espressoks – väga värskendav!

  2. Darja

    Ma pole midagi sellist kunagi proovinud! Väga puuviljane, aga mitte üldse happeline. Ma pole kindel, et ma just virsikuid seal tunnen, aga kindlasti midagi sarnast. Aitäh!

  3. Diana B.

    Tunned virsikute lõhna!

  4. Marcus K.

    Pole eales midagi sellist proovinud, tänan kogemuse eest – absoluutselt imeline

  5. Kätriin

    Milline lõhn! Ületas kõiki mu ootuseid, jumaldan seda😍

Räägi meile rohkem KohviSemu toodete või teenuste kohta. Sinu arvamus loeb!